Denizcilik Yüksek Okulu

GAU Marine, 2008-2009 akademik yılının güz döneminde eğitim ve öğretimine başlamıştır. GAU Marine ilk olarak ‘’Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu’’ ismi altında bölüm olarak ‘’Ulaştırma ve Lojistik Bölümü’’ açılmıştır. 2010 yılında da ‘’Güverte Bölümü’’ açılıp eğitim vermeye başlamıştır. Güverte mezunlarımızın aldıkları eğitim müfredatı gereği mezun olduklarında ‘’Deniz Ulaştırma Ve İşletme Mühendisi’’unvanı alarak mezun olacaklar ve ehliyet olarak da ‘’Uzakyol Güverte Zabiti’’ ehliyeti ile dünyanın her yerinde, tüm gemi çeşitlerinde ve tüm Ülke bayraklı gemilerinde 2. Zabit (3.Kaptan) veya 3.Zabit (4.Kaptan) olarak görev alabilecekler.

Güverte Bölümü 1yıl hazırlık (İngilizce yeterlilik sınavı neticesine bağlı olarak) ve 4 yıl da lisans eğitimi vermektedir. 4 yıllık lisans eğitimi süresince 3 adet deniz stajı bulunmaktadır. Deniz stajlarımız gemilerde yapılmakta 2.5 ay 2.dönemden sonra, 2.5 ay 4. dönemden sonra, 7 ay 6.dönem dahil 7. döneme kadar ve toplamda 12 ay yapılmaktadır. Ayrıca eğitim süresince STCW standartlarına göre de alınması gereken tüm sertifikalar da verilmektedir.

GAU Marine, ayrıca ilk denize çıkacak gemi adamı adaylarına da, Gemi adamı cüzdanı alabilmeleri için zorunlu olan STCW belgelerini alabilecekleri kurs programlarını da vermektedir. STCW kurs programlarımız KKTC Girne Kampüsümüzde yapılmasının yanında İstanbul GAU Marine’ de de verilmektedir.

GAU Marine, Girne Amerikan Üniversitesi, Denizcilik Ve Ulaştırma Yüksek Okulu, Güverte Bölümü ve TC İstanbul Ortaköy GAU Marine olarak TC Denizcilik Müsteşarlığı tarafından onaylanmıştır.