Hakkımızda

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) “Kıtalararası Bir Dünya Üniversitesi Üç kıta Tek Üniversite” misyonu ve yükseköğretim’de uluslararasılaşma vizyonu ile eğitime açtığı küresel kampüslerine bir yenisini ekleyerek Kıbrıs, İngiltere, Singapur ve ABD Kampüslerinin ardından beşinci yerleşkesi İstanbul’da eğitime başlıyor.

İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs, Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur Kampüs ile ABD Yerleşkesi Washington Kampüsü n eğitime başlaması ile Avrupa, Asya ve Amerika’da kampüs açan ilk Türk üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi 27 yıllık bilimsel bilgi birikimini İstanbul yerleşkesinin eğitime başlaması ile anavatan’a taşıyor. GAÜ’nün başlattığı üniversiteleşme süreci ile delindiği hatırlattı. “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi Üç Kıta Tek Üniversite” vizyonu ile GAÜ’nün kıtalar arasına yayılan kampüslerinin dünyaya önemli mesajlar vereceğini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Senatosu’nun almış olduğu kararla İstanbul Yerleşkesinin eğitime başlamasının tarihi bir karar olduğuna işaret etti.