Havacılık Yüksek Okulu

21 nci yüzyılın yükselen mesleği olan havacılık, çok yönlü ekonomik ve teknik donanımları bünyesinde barındıran, diğer dallara oranla katma değeri yüksek bir duruş sergileyen sektör olup, çok yönlü teorik ve uygulamalı etkin bir eğitime gereksinim göstermektedir. Dünya ve Avrupa Birliği (AB) içindeki “Havacılık Altyapısının” gelişimini değerlendiren GAÜ, üstlenmiş olduğu vizyon ve misyona hizmet etmek üzere havacılık sektörüne uygun “İnsan Kaynağı” sağlanması amacıyla; uçuş eğitimi dahil küresel havacılık alanında, özgün “Havacılık Yönetimi” programı ile çok yönlü ve boyutlu etkin ve sürekli gelişime açık bir “Eğitim ve Öğretim” hizmeti vermeyi hedeflemiştir.

GAÜ, devlet, üniversite ve havacılık sektörü arasında küresel ve uluslararası düzeyde “Stratejik İşbirliği” ve “Eşgüdümlü Paylaşım” ile çok boyutlu ve çok kültürlü oluşturduğu platformun “Sinerjisi” ile “Nitelikli İnsangücü” yetiştirme hedefi kapsamında “Havacılık” konusunda “Dünya ile Birlikte” ön sıralarda etkin bir yer edinmeyi “Havacılık Vizyonu” olarak belirlemiştir.