Yöneticiler Kurulu Başkanın'dan Mesaj

Girne Amerikan Üniversitesi’ne (GAÜ) hoş geldiniz. Bu site sizlere kimliğimiz ve amaçlarımız hakkında en detaylı ve doğru bilgiyi vereceğine inanıyoruz.

Bizler yaklaşık otuz yıldır GAÜ’de kendimizi öğrencilerimizi değişen global dünyada aktif bir şekilde yer almak için hazırlamaya adamış bulunmaktayız. Değişimin yaşamlarımızdaki değişmezlerden birisi olduğunu düşünmekteyiz.

Geleceğe yönelik beklentiler için GAÜ’nün sağladığı çok yönlü eğitimden daha iyi bir hazırlanma biçimi olmadığına inanmaktayız. Bu eğitim öğrencilerin kişisel ve zihni gelişimlerine adanmış akademik uzmanlık geleneğine dayalıdır. Bu eğitimin amacı yaşamda büyük sorumluluk gerektiren rolleri üstlenmeye ve bunları yerine getirmeye hazır olan bireyler yetiştirmektir.

GAÜ Kıbrıs adasının en eski üniversitesidir. Kuzey Kıbrıs, Girne’deki yerleşimimizin M.Ö. 7000 yılına dayanan geçmiş ile bağlantıları vardır. Zengin tarihimizin vasiyetine hizmet ederken, mevcut uluslararası eğitim çevremizin hiçbir şeyin gerisinde kalmadığından eminiz. Kampüsümüz güzel bir çevreye sahip, geleneksel ve son teknolojiyi bir araya getiren modern bir yaşam alanıdır. Kampüs içerisinde ve dışarısında çalışmalarınız ile sağlıklı eğlencenizi birleştirme imkanına sahip olacaksınız. Konuşmak, birlikte çalışmak ve üniversite yaşamımızın zevkli deneyimlerini paylaşmak için dünyanın her yerinden gelmiş arkadaşlar bulacaksınız.

Uluslararası misyonumuzun amacı doğrultusunda, Girne Amerikan Üniversitesi, yüksek standartlar sağlayarak, dünyadaki tanınmış eğitim kuruluşlarının akreditasyonlarına ulaşmıştır.

GAÜ sizlere hakiki öğrenme aşkına sahip olan adanmış bir üniversite imkanı sağlayacaktır. Kapsamlı öğretim programı başarınıza yardımcı olan bir çevre içerisinde sunulan çok çeşitli derslerden oluşmaktadır. Hayalini bile kuramadığınız biçimlerde düşünme yeteneğinizi geliştirmek için mücadele edeceğiz ve bu yeteneğinizi geliştirip güçlendireceğiz. Akademik hayatınızda bugüne kadar diğer herhangi bir kuruluştan daha fazlasını bekleyeceğiz, isteyeceğiz ve daha az tolerans göstereceğiz. Aynı zamanda sizlere mümkün olan bütün başarı yollarını açacağız.

Gerçek olan şu ki; tüm bunlar en iyi şekilde yapılsa bile, sizin yerinize öğrenemeyiz. Sizler, öğrenmeli, ve bizler de sizlerden öğrenmeliyiz. Hayatın en gerçek başarısına ulaşmak için gereken zamanı ve enerjiyi harcamak için yüksek motivasyonla gönüllülük göstermelisiniz.

Sizleri katalogda yer alan bilgileri dikkatli bir şekilde incelemeye ve bizleri ve sunduklarımızı daha yakından tanımaya davet ediyorum. Eğer sizi memnun eden veya ilginizi çeken bir şeyle karşılaşırsanız, chancellor@gau.edu.tr adresinden elektronik posta gönderebilirsiniz. Sizlere yardım etmek ve daha fazla bilgi vermek için elimizden gelen tüm imkanların seferber edileceğini bilmenizi isterim.

Sizlere tüm çalışmalarınızda Tanrısal hız, iyi şans ve sonsuz başarılar diliyorum.

S. Akpınar
Yöneticiler Kurulu Başkanı