Akreditasyonlar ve Üyelikler

GAÜ yerel olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu YÖDAK ve Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmaktadır. Üniversitenin işletme fakültesi Uluslararası İşletme Eğitimi Asamblesi, ABD (IACBE) ve Avrupa Konseyi İşletme Birliği (ECBE) tarafından akreditedir. GAÜ, yüksek öğrenimlerini veya kariyerlerini İngiltere’de sürdürmek isteyen öğrenciler için önemli olan NARIC (Birleşik Krallık Ulusal Denklik ve Enformasyon Merkezi) tarafından da tanınmaktadır. Turizm ve Konaklama programlarımız ise TedQual tarafından akredite edilmiştir. TedQual, Dünya Turizm Örgütü’ne (WTO) bağlıdır.

Üniversite UNESCO’nun Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU), İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu (FUIW), Avrupa İşletme Federasyonu (EFMD), İşletme Eğitimi ve Programları Asamblesi, ABD (ACBSP), Avrupada’ki Lider Otelcilik Okulları (Eurhodip), Erasmus Öğrenci Ağı (ESN), Archie-Europe-Avrupa Mimarlık Öğrencileri Birliği; Avrupa Okullar Birliği Daimi üyesi (ECIS); Avrupa Konseyi İşletme Birliği (ECBE), Uluslararası Meslek Yüksek Okulu ve Eğitimi Birliği (IVETA), Uluslararası İşletme Eğitimi Federasyonu (IFBE) ve Uluslararası Ödül Birliği (IAA) üyesidir. GAÜ, Amerikan sistemine dayalı eğitim veren uluslararası kuruluşlar arasında bilgi alışverişini desteklemek amacıyla kurulmuş uluslararası bir organ olan Amerikan Eğitim Konsorsiyum’un (AEC) kurucu üyesidir. GAÜ’nün programları Batı Avrupa ve ABD olmak üzere Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Tayland, İran ve daha birçok ülkelerin Eğitim Bakanlıkları tarafından tanınmaktadır.

Uluslararası Denklik ve Tanınma

Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK)
KKTC Yükseköğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK)
Uluslararası İşletme Eğitimi Asamblesi, ABD (IACBE)